Aseiden patruunat voi ostaa aseluvan kanssa


Ampumista voi harrastaa monilla eri tavoilla ja esimerkiksi urheiluammunta sopii lähes jokaiselle, koska sen voi aloittaa milloin vain, ilman ikärajoituksia. Ampumaharrastuksen voi aloittaa esimerkiksi liittymällä seuraan ja usein ensimmäisenä aseena on ilmakivääri tai pistooli. Tervetuloa blogin lukijaksi, tämänkertainen aihe on ampuminen harrastuksena. Jos olet aloittelemassa ampumista ja mietit, miten voit aloittaa harrastuksen, mistä löydät tarvikkeet, kuten aseet tai aseiden patruunat, toivottavasti löydät hyödyllisiä vinkkejä ja neuvoja blogista.

Ampumaharrastuksen aloittaessa täytyy ensin opetella turvallisuussäännöt

Ensimmäinen asia ampumisharrastuksen aloittamisessa on oppia turvallinen aseen käsittely ja perus ampumataito. Ampumisen voi aloittaa esimerkiksi liittymällä ampumaseuraan, jossa opetetaan tarvittavat taidot ja turvallisuus. Ampumisessa turvallisuus on aina erittäin tärkeässä asemassa, koska siinä ollaan tekemisissä aseiden kanssa ja huolimattomuuden seurauksena voi aiheutua suurtakin vahinkoa ja menetystä. Aloitettaessa ampumisharrastus, täytyy heti sisäistää ja noudattaa seuraavia turvallisuussääntöjä; ammunta on sallittua vain ampumaradalla ja asetta täytyy aina käsitellä aina kuten se olisi ladattu, vaikka se olisi tyhjä. Toisia ihmisiä ei saa osoitella aseella, vaan sen täytyy aina olla kohdistettu tauluun. Ampujan täytyy myös olla tietoinen siitä, mitä on maalin edessä ja takana sekä siitä, ettei kukaan ole ampumalinjalla. Sormea ei myöskään pidetä liipaisimella muulloin kuin ampuessa. Asetta tulee säilyttää lukkojen takana ja panokset säilytetään aina erillään aseesta. Asetta kuljetettaessa sen täytyy aina olla suojakotelossa ja sitä saa pitää mukana vain harjoitus- ja kilpailumatkoilla.

Ampumaharrastuksen voi aloittaa ilman suuria hankintoja

Harrastusta aloittaessa ei kannata heti ostaa omia varusteita, vaan kokeilla rauhassa, tuntuuko laji omalta. Radalla ammuttaessa suositellaan myös käytettäväksi kuulosuojaimia, koska pidempi aikainen altistus aseiden laukaisuäänille saattaa rasittaa korvia. Aseita voi myös ostaa käytettynä ja se saattaa tulla huomattavasti edullisemmaksi kuin uuden hankkiminen. Asetta ostaessa kannattaa kääntyä asiantuntijan puoleen, joka osaa neuvoa parhaan aseen ja patruunat aseisiin. Aseen hankintahinta on myös usein suhteellisen suuri, mutta yleensä ase kestää käytössä seuraavat kymmenen vuotta. Ensimmäiseksi aseeksi valitaan usein ilmakivääri tai ilmapistooli, jonka jälkeen voi valita seuraavan aseen sen mukaan, minkälaisella aseella ampuminen itseä eniten kiinnostaa. Patruunat aseisiin tarjoaa Suomen Ase ja Retkeily.

minusta

Retkeily ympäri vuoden

Retkeily on loistava vapaa-ajan ulkoiluharrastus, joka ilahduttaa ympäri vuoden. Retkeilyn avulla voi irrottautua arjen kiireistä ja virkistäytyä luonnonhelmassa, olipa kyse sitten lyhemmästä tai pidemmästä retkestä. Suomessa riittää luontoa siellä liikkumiseen ja siitä nautiskeluun, mutta kannattaa myös muistaa noudattaa retkeily etikettiä, joka tarkoittaa muun muassa luonnon kunnioittamista, muiden retkeilijöiden huomioon ottamista, merkittyjen reittien suosimista, vain sallituille paikoille leiriytymistä ja omien roskien mukaan ottamista. Luonnon kunnioittaminen tarkoittaa sekä eläinten että kasvien huomioon ottamisen. Eläimille täytyy antaa sekä pesimärauha että antaa niiden olla luonnollisesti omassa tilassaan. Kasvien kerääminen ei myöskään ole luonnonsuojelualueella sallittua. Tervetuloa retkeily aiheisen blogin pariin samanhenkisten ihmisten seuraan. Toivottavasti löydät kirjoituksista mielenkiintoista ja tärkeää tietoa retkeilystä. Mielellämme kuulemme myös mielipiteesi ja toiveesi kirjoitusten suhteen, joten kommentointi on tervetullutta.

Kategoriat

Viimeisimmät julkaisut

10 June 2022
Ampumista voi harrastaa monilla eri tavoilla ja esimerkiksi urheiluammunta sopii lähes jokaiselle, koska sen voi aloittaa milloin vain, ilman ikärajoi